2020-05-13 14:07:51• hírek • Szatmár.ro

A cél: biztonságosabb, rendezettebb piac

Az elmúlt időszakban több jelentős fejlesztés is történt Szatmárnémeti 1-es Számú Élelmiszerpiacán, vagy ahogy a köznyelvben él, a Nagypiacon.

Térfigyelő kamerákat helyeztek el a piac több pontján, elsősorban a zseb- és árutolvajok elrettentésére. Mint Barta Zoltántól, a Közterület-fenntartó vállalat helyettes vezetőjétől megtudtuk, a kamerák jelenlétének konkrét hatása van: az utóbbi időben nem kaptak bejelentést a piac területén elkövetett lopásról, egy esetben pedig – amikor egy lopott eszközt ajánlott valaki eladásra a piaci árusoknak – segíteni tudtak a tolvaj azonosításában.
 

A piac rendezettebbé tételére is nagy hangsúlyt fektetnek: még a koronavírus-járvány előtt rendelték meg azokat a vasszerkezeteket, amelyre kihelyezhetik vásárlócsalogató gyanánt az árusok a portékájukat. „Elegünk lett abból, hogy kis- és nagy asztalokon, ládákra rakott ládákon mutatják be a termékeiket a piaci árusok. Egységes megjelenésű, fémből készült árubemutó eszközöket rendeltünk, amelyeket ingyen bocsájtunk az eladók rendelkezésére, csak az elfoglalt egy négyzetméternyi helyet kell kifizetni miatta. A választék ezeket használva áttekinthetőbb, a piacnak pedig egy esztétikusabb megjelenést kölcsönöz” – mondja Barta Zoltán.



A folytatásban újabb árubemutatásra alkalmas fedett standok érkeznek a Nagypiacra, amelyeket a virág- és palántaárusok részén fognak elhelyezni.


A koronavírus-járvány idején egyébként a virág és palántaárusoknak ment a legjobban az üzlet. Más év ugyanezen időszakához képest a forgalmuk megduplázódott, köszönhetően annak, hogy most sokaknak volt idejük otthon kertészkedni, vagy éppen virágokkal kicsinosítani, kellemesebbé tenni az erkélyt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: